In Bennekom is een klein raatakkerveld zichtbaar gemaakt. Uitzichtpunt en infobord erbij, en genieten maar. Op de walletjes groeien bramen, in de veldjes heide. Mooi dat een stuk raatakkerveld zichtbaar is gemaakt, maar laten we niet net doen alsof dit alles is in Bennekom.

Het herstelde veldje is namelijk onderdeel van een veel groter veld. Bovendien heeft Bennekom nog een gigantisch raatakkerveld in de oostelijke punt van Hoekelum (hoort niet bij het landgoed, soort niemandsland waar nooit iemand komt) en in het aansluitende gebied ten zuiden van de A12. Hiervan vind je overigens niets in het veld terug. Alleen in de heideveldjes ten zuiden van de A12 voel je de lichte glooiing onder je voeten.

ahn grijs bennekom raatakkers

Ongelooflijk dat deze akkertjes van 2000 jaar geleden nog zo goed zichtbaar zijn op het AHN.