Terwijl ik de Beekbergsebeek volg stuit ik vlakbij het spoor op een mooie oude dijk. Dat blijkt de Appense bandijk te zijn. Reden voor een leuke zoektocht op internet, en weer een mooie wandeling.

Ik kom drie wandelingen tegen door dit gebied:

  • Trage tocht door het Appensebos, langs de Voorsterbeek en door Klarenbeek.
  • Het Appense Schouwpad, speciaal uitgezet om de Appense Dijk in het zonnetje te zetten. Nou, dat belooft veel goeds en die volg ik. Hij veel een beetje tegen want er zit toch vrij veel asfalt in, zelfs twee stukken langs een hoofdweg. Ik zag ook veel smalle bospaadjes terwijl ik over een brede rechte weg ‘moest’ lopen. Ik vind het typisch zo’n wandeltocht die op de tekentafel is bedacht en daarna nagefietst. Het moet mooier kunnen.
  • Deze tocht lijkt me mooier, voor de volgende keer.

De Appensedijk is een goed bewaard geheim:

Appensedijk
foto: Mathilde, 2019

Een mooi rabattenbos:

Rabattenbos
foto: Mathilde, 2019

De Voorsterbeek:

Voorsterbeek
foto: Mathilde, 2019

Prachtig gebied. Helaas had mijn mobieltje kuren. Volgende keer met vele foto’s.

Meer lezen: