Oost-Nederland is geologie voor puzzelaars: super ingewikkeld en uiterst interssant. Niets lijkt wat het is, niets is wat het lijkt. In de gangbare literatuur worden Twente en de Achterhoek maar al te vaak misdeeld: veel te lastig, veel te veel onduidelijkheden, veel te veel onbewijsbare hypotheses. Drenthe komt er beter vanaf. In dit groeiboek doe ik een poging de puzzel te leggen.

Een groeiboek is een document in ontwikkeling. Als nieuwe informatie opduikt, werk ik het groeiboek bij. Misschien komt het wel nooit af. Kopers krijgen per e-mail updates van nieuwe versies.

Dit groeiboek bevat een beschrijving van het ontstaan van Drente, Salland, Twente en de Achterhoek van het Precambrium tot en met de IJstijden. Met vele kaarten, foto’s en figuren.

Na betaling stuur ik je de pdf per e-mail handmatig toe. Meestal doe ik dat dezelfde dag; als ik erg druk ben, kan het iets langer duren.

Ontstaan van Oost Nederland

Over het ontstaan van Drenthe, Twente, Salland en de Achterhoek. Van het Precambrium tot en met de ijstijden. 70 bladzijden, vele kaarten en figuren. Kopers krijgen automatisch updates van nieuwe versies.

€ 7,00

Abonneer je om toegang te krijgen tot de pdf

  • transcripties van teksten op kaarten;
  • pdf’s van onze in eigen beheer uitgegeven boeken;
  • artikelen, sommige gepubliceerd en andere niet;
  • de serie Zandbanken in de Rijn (2022);
  • de serie het Merckendal (2023);
  • een boekenkast vol transcripties van losse stukken zoals charters, plakkaten, verordeningen, processtukken, verbalen en wat ik maar tegen kom aan interessante teksten over het landschap en landgebruik in vroeger tijd.

Bekijk meer over deze content door je vandaag nog te abonneren.