Dit is de grens van Reemst.

topotijdreis

Op de grens rond Reemst staan oude beuken. Die zijn geplant in de 19de eeuw en nu aan het einde van hun leven. Ik heb dit plaatje in Google Earth gemaakt, en de omtrek en oppervlakte staat er meteen bij. Handig! Een oppervlakte van 34 km2 wow. Dat is een groot gebied voor een gehucht met vijf of zes (inclusief Mossel en Nieuw-Reemst) boerderijen. De beukensingels zijn de groene stukken

De beukensingels zijn indrukwekkend. Zeker nu ze vol tonderzwammen zitten en een voor een omvallen.

Deze foto van beuken op de grens van Reemst had ik overigens gemaakt om je iets anders te laten zien: onder beuken ligt vaak een pannenkoekje kaal zand en grind. Heel vaak zelfs, let er maar eens op. Het heeft te maken met van de stam afstromend water.

De grens langs Reemst bij de Koerhuttenpol
Foto: Mathilde 2020
Grenspaal bij de Koerhuttenpol
Foto: Mathilde, 2020
Tonderzwam op beuk

Bekijk ons boek Van Heelsum naar Otterlo, over de oude Vossenweg door ruimte en tijd. Hierin beschrijven we een prachtige wandelroute met bijna 100% zandweggarantie tussen Heelsum en Otterlo. Met aandacht voor landschap, natuur en cultuurhistorie.

Alle afbeeldingen

  • Tonderzwam op beuk
  • Grens van Reemst
  • De grens van Reemst
  • grens rond Reemst
  • grens rond reemst
  • Grenspaal bij de Koerhuttenpol
  • Beukensingel van Reemst.
  • Beukensingel van Reemst.