We hebben weer iets gevonden waarvan we geen flauw idee hebben wat het zou kunnen zijn. Op de Ginkelse Heide ligt een raster van kaarsrechte lijnen. Geert heeft alle hoekpunten van dit raster ingetekend. De twee iets grotere rondjes horen bij een ander verhaal. Geert heeft 62 hoekpunten ontdekt.

Raster Ginkelse Heide

In het veld zien we er zoals gebruikelijk helemaal niets van. Ik verbeeld me wel een lijn gras te zien, maar als ik een paar meter opschuif, zie ik weer een andere lijn.

Ginkelse Heide
Ginkelse Heide

Maar wel op het AHN. Ik heb de kruispunten omcirkeld, zodat je ziet wat ik bedoel. Want er zijn zoveel andere sporen op de Ginkelse Heide; de meeste zijn van oude en nieuwe wegen. Maar deze lijnen zijn smaller dan een karrespoor en kaarsrecht.

Het raster op de Ginkelse Heide op het AHN

Het is militair oefenterrein, misschien heeft het daar mee te maken? Ik lees graag wilde suggesties.