landschap lopen

landschap lezen

groeiboeken

Een groeiboek is een document in ontwikkeling. Als nieuwe informatie opduikt, werk ik het groeiboek bij. Misschien komt het wel nooit af. Kopers krijgen per e-mail updates van nieuwe versies.

Een groeiboek bevat:

  • transcriptie van een archiefstuk, meestal een verslag van een proces over een stuk land, dijk, sloot, bijenkorf;
  • kaarten;
  • wandelroute;
  • foto’s.

Na betaling stuur ik je de pdf per e-mail handmatig toe. Meestal doe ik dat dezelfde dag; als ik erg druk ben, kan het iets langer duren.

Abonneer je om toegang te krijgen

Bekijk meer over deze content door je vandaag nog te abonneren.

De Bennekomse Meent

De Bennekomse Meent is eeuwenlang bron van ruzie geweest tussen Bennekom en Wageningen. Wageningen claimde rechten, Bennekom betwistte die. Dit stuk volgt de ontwikkelingen tussen 1390 en 1900. 67 bladzijden, met transcripties, kaarten en foto’s.

€ 7,00

Ver gevorderd

Nieuw-Reemst

58 bladzijden.

€ 7,00

De Bosmeester Sassenkampen in Bennekom

De Bosmeesterskamp en de Zassenkampen zijn twee straten in het oosten van Bennekom tegen het bos aan. De geschiedenis van deze straten begint in 1627 als Bosmeester Daniel ‘t Zas aan de Gelderse Rekenkamer verzoekt om een heideveld te mogen ontginnen. De pdf is ruim 100 bladzijden en bevat een artikel in de Kostersteen, transcriptie van het proces in de 17de eeuw, de ontwikkelingen na het overlijden van de bosmeester en een wandelroute.

€ 7,00

Meer over de Bosmeester Sassenkampen.

Van Ede naar Veenendaal

Wandeling van station Ede-Wageningen naar Veenendaal-Centrum. 17 km. Met routekaarten en aandacht voor de geschiedenis van het waterbeheer in het Binnenveld. Deze wandelroute is opgenomen in het boek Water in het Binnenveld.

€ 4,00

Ontstaan van Oost Nederland

Over het ontstaan van Drenthe, Twente, Salland en de Achterhoek. Van het Precambrium tot en met de ijstijden. 70 bladzijden, vele kaarten en figuren. Kopers krijgen automatisch updates van nieuwe versies.

€ 7,00

Klaar

Water in het Binnenveld

Het waterbeheer in het Binnenveld door de eeuwen heen, 130 pagina’s vol kaarten, tekeningen en foto’s. Met transcripties van diverse oude stukken. Ook verkrijgbaar als boek in elke boekhandel.

€ 7,00

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: