landschap lopen

landschap lezen

kopen

Stukken

Regelmatig keer ik op dit blog terug naar hetzelfde gebied. De stukken over een gebied bundel ik tot een pdf die je voor 10 cent per pagina kunt kopen. Het is meer dan een verzameling blogs, want het is omgewerkt tot een samenhangend verhaal. Er zitten ook extra foto’s, tekeningen en kaarten bij.

naar de stukken.

Onze boeken

Geert Nijland en ik geven een keer per jaar samen een boek uit. Tot nu toe hebben we er twee klaar. Geert verdiept zich in vegetatie en oude wegen, ik verdiep me in landschap en waterbeheer. De boekwinkel vindt het lettertype niet goed, maar een lezer meldt ‘heerlijk, zoveel interessante nutteloze kennis bij elkaar gebracht’. En voor zo’n lezer doen we dit.

Boek: Wandelen in het Doorwerth van 1847

Omdat voorjaar 2020 een presentatie van dit boek in Kasteel Doorwerth niet doorging, hebben we een doosje boeken thuis staan. Wie helpt ons ervan af? We hebben nog 6 boeken!

€ 23,90

Oude teksten

Ik ben dol op puzzelen en heb mezelf bekwaamd in de handschriften uit de 16de en 17de eeuw. Soms gemakkelijker dan dat van mijn moeder! Maar meestal veel moeilijker. Nachtenlang zit ik door te puzzelen, letter voor letter soms. De kaarten uit de 16de en 17de eeuw zijn meestal gemaakt omdat er ruzie was: ruzie over grond, grenzen, wegen, eigendommen. De meeste kaarten horen dan ook bij een proces. Het lezen van de stukken van het proces maakt zoveel duidelijker! Je krijgt hierbij (behalve alle archiefnummers zodat je zelf mee kunt lezen en in kunt zoomen op de kaarten), een kopie van de kaart, een transcriptie van de bijbehorende stukken en een toelichting.

De stukken

Routes

Een route loopt van OV-punt naar OV-punt. Bij de routebeschrijving krijg je een kaart en een beschrijving van de fenomenen die je onderweg tegenkomt en waar ik in dit blog aandacht aan besteed zoals
ijstijdfenomenen, wallen, beken, polders, stuwen en sluizen, raatakkers en ijzerkuilen, dakpannen en grenspalen, stuifzandfenomenen. Het document staat vol oude kaarten van het gebied en tekeningen, kaartjes en foto’s die de fenomenen verduidelijken.

De routes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: