landschap lopen

landschap lezen

kopen

Nieuw nieuw nieuw, en ik ben er supertrots op

Boek Water in het Binnenveld

Tot 27 oktober kun je dit nieuwe boek met 14% korting kopen. Van 25,55 in de boekhandel, nu voor 22 euro via mij (mits je op fietsafstand van Wageningen woont, maar ik fiets best ver hoor). 28 oktober ga ik de boeken bestellen, dus schrijf je snel in. Hieronder een link naar bol.com waar je het boek kunt inzien, en ook een eigen link. Vind je 22,55 te duur? Ik ook, maar mijn eigen marge is maar 1 euro per boek: boeken zelf uitgeven is nou eenmaal duur. Toch heb ik een oplossing: de pdf van dit boek kun je hieronder kopen voor 7 euro. Minder mooi, wel goedkoper.

€ 22,00

Hier de documenten die ik als pdf verkoop. Een pdf is een groeidocument: zo een keer per half jaar krijg je een nieuwe versie. Je kunt alleen een pdf kopen, maar je kunt je ook abonneren op de hele website.

Abonneren

Abonnees krijgen bij veel artikelen extra informatie zoals transcripties van teksten op oude kaarten, archiefstukken, verordeningen en pdf’s.

Pdf kopen

De Bosmeester Sassenkampen in Bennekom

De Bosmeesterskamp en de Zassenkampen zijn twee straten in het oosten van Bennekom tegen het bos aan. De geschiedenis van deze straten begint in 1627 als Bosmeester Daniel ’t Zas aan de Gelderse Rekenkamer verzoekt om een heideveld te mogen ontginnen. De pdf is ruim 100 bladzijden en bevat een artikel in de Kostersteen, transcriptie van het proces in de 17de eeuw, de ontwikkelingen na het overlijden van de bosmeester en een wandelroute.

€ 7,00

Water in het Binnenveld

Het waterbeheer in het Binnenveld door de eeuwen heen, 130 pagina’s vol kaarten, tekeningen en foto’s en veel extra materiaal vergeleken met het blog. Met transcripties van diverse oude stukken.

€ 7,00

Van Ede naar Veenendaal

Wandeling van station Ede-Wageningen naar Veenendaal-Centrum. 17 km. Met routekaarten en aandacht voor de geschiedenis van het waterbeheer in het Binnenveld. Deze pdf is inmiddels opgenomen in de pdf Water in het Binnenveld.

€ 4,00

Ontstaan van Oost Nederland

Over het ontstaan van Drenthe, Twente, Salland en de Achterhoek. Van het Precambrium tot en met de ijstijden. 70 bladzijden, vele kaarten en figuren.

€ 7,00

Boeken

Geert Nijland en ik geven een keer per jaar samen een boek uit. Tot nu toe hebben we er drie klaar. Geert verdiept zich in vegetatie en oude wegen, ik verdiep me in landschap en waterbeheer. De boekwinkel vindt het lettertype niet goed (Calibri), maar een lezer meldt ‘heerlijk, zoveel interessante nutteloze kennis bij elkaar gebracht’. En voor zo’n lezer doen we dit.

Boek: Water in het Binnenveld

Het binnenveld is het zuidelijk deel van de Gelderse Vallei. Het waterbeheer daar heeft eeuwen voor conflicten gezorgd tussen Utrecht en Gelderland. Vol kaarten, tekeningen, foto’s en met transcripties.

Boek: Wandelen in het Doorwerth van 1847

In 1847 schreef Van der Dussen een wandelboek over Doorwerth. Wij lopen zijn wandelingen na en zetten ze in deze tijd. Vol schilderijen van de Oosterbeekse School die we vergelijken met het hedendaagse landschap, oude en nieuwe foto’s, kaarten en tekeningen.

Inkijkexemplaar (pdf van 17 bladzijden).

Boek: Van Heelsum naar Otterlo over de oude Vossenweg door Ruimte en Tijd

Te koop in elke boekhandel: onze wandelroute van Heelsum naar Otterlo met uitgebreide beschrijving van wat je onderweg ziet. Kijk onderweg naar geologie, landschap, bodems, vegetatie, maar ook een ruïne van een oud landhuis, grenspalen, wallen en nog veel meer. Duik in het landschap en bekijk je omgeving met nieuwe ogen. Inkijkexemplaar (pdf van 17 bladzijden).

De Renkumse Heidevelden

Ruzie over de Paalberg in de Renkumse Heidevelden. De Paalberg is een heuvelige duinenrij in het noorden van het Renkumse Veld die vroeger intensief gebruikt werd als bijenstal. Maar mochten Renkummers daar zonder te betalen gebruik van maken? Met wandelroute, oude kaarten, foto’s en tekeningen en een letterlijke transcriptie van een proces dat 15 jaar geduurd heeft in de 17de eeuw. Inkijkexemplaar (pdf van 17 bladzijden).

2 reacties op ‘kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: