landschap lopen

landschap lezen

kopen

Het Binnenveld

Het Binnenveld tussen Veenendaal, Ede, Bennekom, Wageningen en Rhenen is een van de gebieden waar ik regelmatig op dit blog naar terugkeer.

Water in het Binnenveld

Het waterbeheer in het Binnenveld door de eeuwen heen, 80 pagina’s vol kaarten, tekeningen en foto’s en veel extra materiaal vergeleken met het blog. Met transcripties van diverse oude stukken.

€ 6,00

pdf: Van Ede naar Veenendaal

Wandeling van station Ede-Wageningen naar Veenendaal-Centrum. 17 km. Met routekaarten en aandacht voor de geschiedenis van het waterbeheer in het Binnenveld.

€ 4,00

Oost-Nederland

Ik ben geboren in Twente. Oost-Nederland is geologisch het meest interessante deel van Nederland maar wel super ingewikkeld.

Ontstaan van Oost Nederland

Over het ontstaan van Drenthe, Twente, Salland en de Achterhoek. Van het Precambrium tot en met de ijstijden. 50 bladzijden, vele kaarten en figuren.

€ 5,00

Neder-Veluwe

Geert Nijland en ik geven een keer per jaar samen een boek uit. Tot nu toe hebben we er twee klaar. Geert verdiept zich in vegetatie en oude wegen, ik verdiep me in landschap en waterbeheer. De boekwinkel vindt het lettertype niet goed (Calibri), maar een lezer meldt ‘heerlijk, zoveel interessante nutteloze kennis bij elkaar gebracht’. En voor zo’n lezer doen we dit.

Boek: Wandelen in het Doorwerth van 1847

In 1847 schreef Van der Dussen een wandelboek over Doorwerth. Wij lopen zijn wandelingen na en zetten ze in deze tijd. Vol schilderijen van de Oosterbeekse School die we vergelijken met het hedendaagse landschap, oude en nieuwe foto’s, kaarten en tekeningen.

Inkijkexemplaar (pdf van 17 bladzijden).

Boek: Van Heelsum naar Otterlo over de oude Vossenweg door Ruimte en Tijd

Te koop in elke boekhandel: onze wandelroute van Heelsum naar Otterlo met uitgebreide beschrijving van wat je onderweg ziet. Kijk onderweg naar geologie, landschap, bodems, vegetatie, maar ook een ruïne van een oud landhuis, grenspalen, wallen en nog veel meer. Duik in het landschap en bekijk je omgeving met nieuwe ogen. Inkijkexemplaar (pdf van 17 bladzijden).

De Renkumse Heidevelden

Ruzie over de Paalberg in de Renkumse Heidevelden. De Paalberg is een heuvelige duinenrij in het noorden van het Renkumse Veld die vroeger intensief gebruikt werd als bijenstal. Maar mochten Renkummers daar zonder te betalen gebruik van maken? Met wandelroute, oude kaarten, foto’s en tekeningen en een letterlijke transcriptie van een proces dat 15 jaar geduurd heeft in de 17de eeuw. Inkijkexemplaar (pdf van 17 bladzijden).

2 reacties op ‘kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: