landschap lopen

landschap lezen

Betaalde series

Ben je geen abonnee en wil je wel een betaalde serie lezen? Dat kan!

Op dit moment – september 2023 – zijn er twee series: Zandbanken in de Rijn en Het Merckendal. Die kun je lezen voor 24 euro per stuk.

Je kunt op twee manieren betalen:

  • Manier 1 via paypal/ creditcard/ mij een e-mail sturen. Zodra ik zie dat de betaling gedaan is, krijg je van mij een e-mail met het wachtwoord voor de serie (dat kan een paar dagen duren als ik druk of niet thuis ben);
  • Manier 2 via de knop: dat kan alleen met creditcard. Je maakt dan een wordpress account aan (of misschien heb je dat al), en krijgt het wachtwoord direct na betaling.
NB: Je kunt ook een premium abonnement nemen op deze site. Dat is 3,50 euro per maand en dan steun je mij enorm in de onkosten; bij een premium abonnement zijn beide series inbegrepen. Maar .... het bedrag is vrij (met het pijltje kun je het bedrag aanpassen).  Hier meer informatie over abonneren.

De beschikbare series (september 2023):

Zandbanken in de Rijn

Zandbanken in de Rijn

Serie van 33 afleveringen over de Rijn tussen Arnhem en Vianen. Met tientallen oude kaarten en transcripties van werkbezoeken door het Hof van Gelre in de 17de eeuw. Bij alles is de centrale vraag: Wat zien we er nu nog van? Dit wordt door honderden foto’s inzichtelijk gemaakt.

€ 24,00

Koop de serie Zandbanken in de Rijn

De serie Zandbanken in de Rijn bestaat uit 33 delen over de Rijn tussen Arnhem en Vianen. Uitgangspunt is een tien meter lange kaart uit 1690 van dit deel van de Rijn die men toen gebruikte bij de jaarlijkse inspectie van de Rijn. We volgen de inspecteurs die in een boot vanuit Arnhem de Rijn afzakten op zoek naar zandbanken. Met tientallen oude kaarten en transcripties van werkbezoeken door het Hof van Gelre in de 17de eeuw. Bij alles is de centrale vraag: Wat zien we er nu nog van? Dit wordt door honderden foto’s inzichtelijk gemaakt.

Het Merckendal

Het Merckendal

Serie van 25 afleveringen die een voor een verschijnen in de loop van 2023. Het gaat over het gebied van de Neder-Veluwe en omvat ongeveer het Rozendaalseveld, Terlet, Deelen, deel van Planken Wambuis, Schaarsbergen, Wolfheze en Heelsum. Centraal staat het grote vanggebied van de Heelsumsebeek.

€ 24,00

Koop de serie Het Merckendal

Dit is een serie van 25 afleveringen die een voor een verschijnen in de loop van 2023. Het gaat over het gebied van de Neder-Veluwe en omvat ongeveer het Rozendaalseveld, Terlet, Deelen, deel van Planken Wambuis, Schaarsbergen, Wolfheze en Heelsum. Centraal staat het grote vanggebied van de Heelsumsebeek.

%d bloggers liken dit: