Ik ben al jaren op zoek naar een (gratis, niet omdat ik niet wil betalen, integendeel ik wil graag betalen voor kwaliteit, maar omdat ik het op dit blog wil kunnen delen) AHN voor heel Europa (die N staat voor Nederland, maar je begrijpt vast wat ik bedoel). En dan wel eentje met ongeveer dezelfde mogelijkheden: inzoomen en vooral met dynamische kleuren voor hoogteverschillen. Daarmee bedoel ik dat elke uitsnede het hele spectrum aan kleuren blauw-groen-geel-bruin heeft voor de relatieve hoogteverschillen op die uitsnede. Dus dat je in het laagland van West-Nederland als je inzoomt de verschillen ziet tussen -1 NAP, 0 en +1 NAP.

Gevonden! Lezer X komt met een link naar een wereldwijde AHN. Okee, het is niet zo gedetailleerd als onze AHN, maar beter dan dit ben ik niet tegengekomen. Reuze bedankt voor de link.

Vergeet niet om je in te schrijven voor de serie Het Merckendal die in januari 2023 begint – 25 delen over het uitgestrekte wandel- en fietsgebied op de Nederveluwe rond de Zijpenberg, Rozendaalseveld, Terlet, Schaarsbergen, Kempenerberg, Warnsborn, Lichtenbeek, Wolfheze en Heelsum. Over geologie en landschap, bodems en vegetatie, oude kaarten en stukken, wallen en wegen, grenspalen en RD-stenen, sprengen en watervallen. Met name over dingen die je niet in wandelgidsen leest. Met wandelroutes, speurtocht en nog veel meer. Voortaan kijk je anders om je heen. Meer over inschrijven.

Alle afbeeldingen