Ik ben al jaren op zoek naar een (gratis, niet omdat ik niet wil betalen, integendeel ik wil graag betalen voor kwaliteit, maar omdat ik het op dit blog wil kunnen delen) AHN voor heel Europa (die N staat voor Nederland, maar je begrijpt vast wat ik bedoel). En dan wel eentje met ongeveer dezelfde mogelijkheden: inzoomen en vooral met dynamische kleuren voor hoogteverschillen. Daarmee bedoel ik dat elke uitsnede het hele spectrum aan kleuren blauw-groen-geel-bruin heeft voor de relatieve hoogteverschillen op die uitsnede. Dus dat je in het laagland van West-Nederland als je inzoomt de verschillen ziet tussen -1 NAP, 0 en +1 NAP.

september 2023: 
Ons nieuwe boek: Lopen in de Moft op oude kaarten vordert gestaag. De Moft is het grote bos tussen Ede, Bennekom, Wageningen en Renkum. Daarvan zijn in de loop der eeuwen veel kaarten gemaakt. Die kaarten bespreken we en dan gaan we erop wandelen. Ook gaan we wandelen aan de hand van archiefstukken met veldnamen zonder kaartje. Interesse? Schrijf je in zodat we weten hoeveel belangstelling er is: een beetje belangstelling inspireert enorm bij de laatste 5% perfectie (wat de helft van het werk is). Hoe je je inschrijft? Stuur een mail naar contact@landschaplopen.com. Inschrijven is helemaal vrijblijvend; ik wil alleen de belangstelling polsen. Tot nu toe hebben vier mensen positief gereageerd, fijn! Maar daar ga ik niet enthousiast een boek voor schrijven hoor - verder niemand?

Gevonden! Lezer X komt met een link naar een wereldwijde AHN. Okee, het is niet zo gedetailleerd als onze AHN, maar beter dan dit ben ik niet tegengekomen. Reuze bedankt voor de link.

Vergeet niet om je in te schrijven voor de serie Het Merckendal die in januari 2023 begint – 25 delen over het uitgestrekte wandel- en fietsgebied op de Nederveluwe rond de Zijpenberg, Rozendaalseveld, Terlet, Schaarsbergen, Kempenerberg, Warnsborn, Lichtenbeek, Wolfheze en Heelsum. Over geologie en landschap, bodems en vegetatie, oude kaarten en stukken, wallen en wegen, grenspalen en RD-stenen, sprengen en watervallen. Met name over dingen die je niet in wandelgidsen leest. Met wandelroutes, speurtocht en nog veel meer. Voortaan kijk je anders om je heen. Meer over inschrijven.

Alle afbeeldingen