Gepubliceerd!

Ik ben ruim vier jaar met dit boek bezig geweest. Het zit vol kaarten, tekeningen, foto’s en teksten over de geschiedenis van het waterbeheer. Het bevat ook een paar korte transcripties van cruciale documenten die gaan over waterbeheer in het Binnenveld, zoals over het graven van de eerste Grift door de Nude en over het openen en sluiten van de schutten in de Gelderse Wetering. Met bovendien wandel- en fietsroutes langs de waterpunten.

Uiteraard kun je het ook via bol.com of de lokale boekhandel bestellen.

Als grenzen van het Binnenveld houd ik de oorspronkelijke waterscheiding aan die in de 17de eeuw is weggegraven. Dus Doesburg en Ederveen horen erbij maar Lunteren niet. Met de Grebbesluis als inlaat en de Rode Haan als putje. Nu zowel de Grebbedijk als de Rode Haan worden aangepakt, is dit boek helemaal relevant voor iedereen die meer wil begrijpen hoe dit gebied waterkundig in elkaar steekt..

Ik heb een introductieactie ingesteld om dit boek met 10% korting via mij te kunnen kopen. De actie loopt tot 27 oktober, 28 oktober ga ik bestellen. Uiteraard kun je dan ook andere boeken meebestellen tegen dezelfde korting.

Hier de eerste 15 bladzijden.

Al jaren kun je via dit blog een pdf kopen van de laatste versie (die ik dus elk half jaar bijwerkte en dan alle kopers opnieuw toestuurde). De laatste definitieve pdf blijft beschikbaar voor mensen die wel de inhoud willen maar niet de prijs.